Mr Carry

Mr Carry is in 2021 actief geweest op posities met positieve renteopbrengsten. Er werden geen hoge swapkosten betaald voor langer openstaande trades. Dat kreeg Mr Carry voor elkaar door gebruik te maken van renteverschillen. Het leverde dus geld op als posities langer openstonden. Intussen is het renteverschil tussen valuta zo klein geworden waardoor deze strategie vrijwel niet meer rendabel is. Hoewel Mr Carry het jaar 2021 met ca +15% winst heeft afgesloten, is besloten om de strategie te vervangen.

Mr Sniper: the substitute for Mr Carry

Nu de carry-strategy niet langer rendabel is, is Mr Carry vervangen. Omdat Mr Carry de naam van zijn strategie droeg, krijgt hij ook een andere naam: Mr Sniper. Het risicoprofiel van ‘medium risk’ blijft gelijk aan Mr Carry. Mr Sniper is gespecialiseerd in de one-trade-strategy. Met behulp van hyperparameter optimalisatie zijn patronen van én tussen 12 indicatoren geanalyseerd. Via machine learning is de bot getraind om vanuit de patronen het optimale instapmoment te bepalen.

Master account Mr Carry
sinds 6 juni 2021

widget

Mr Carry’s ‘future’ and history

Bestaande deelnemers van Mr Carry maken automatisch gebruik van Mr Sniper. Er hoeft niet geswitched te worden. Vanuit de deelnemers is er dus geen actie nodig. Zolang een bot gekoppeld is, blijft ook de bestaande performancefee berekening in stand. Je betaalt pas fee als een eventuele drawdown weg is.

Omdat Mr Sniper doorgaat op het master account van Mr Carry, blijft de trade geschiedenis van Mr Carry (vanaf 10 januari 2022 aangevuld met Mr Sniper)te bekijken via Myfxbook. Je ziet in Myfxbook bijvoorbeeld hoeveel procent van de trades met winst zijn gesloten en hoeveel met verlies. Af en toe verlies nemen hoort bij traden. Net als posities die (tijdelijk) in drawdown staan. Wees je dus bewust van de risico’s op de valutamarkt, beleg alleen met geld dat je kunt missen en win naar eigen inzicht en behoefte onafhankelijk (beleggings)advies in.

Ben jij geïnteresseerd in de vervanger van Mr Carry? En wil je meer informatie over Mr Sniper? Bekijk deze dan via onderstaande button.

NB deelnemers die gebruik maakten van Mr Carry zijn automatisch omgezet naar Mr Sniper. Zij hoeven hier niets voor te doen.