Mr Carry

Mr Carry trade enkel op posities met positieve renteopbrengsten. Deze rakker heeft geen zin om hoge swapkosten te betalen voor langer openstaande trades. Integendeel, hij wil daar zelfs voor betaald worden. Dat krijgt Mr Carry voor elkaar door gebruik te maken van renteverschillen. Het levert dus geld op als posities langer openstaan. Intussen kiest Mr Carry zijn trades natuurlijk wel zo om er winst op te maken. Dat is zijn hoofdinkomen.

Updated 29 juli 2021 19:00u

Master account Mr Carry
sinds 6 juni 2021: +25,02%

High-low-yielding currency
Carry strategy
Performancefee 25%
Buy and sell trades
Account protection 75%
Highest drawdown 18,65%
Average trade length 24h
Minimum accountsize €1.000

MEDIUM RISK

The making of Mr Carry

Mr Carry dankt zijn naam aan de ‘carry strategy’. Deze strategie maakt gebruik van de kosten voor het dragen (carrying) van een positie naar de volgende dag. Daar is geld mee te verdienen door het verkopen van een valuta met een lage rente om die vervolgens te investeren in een valuta met een hoge rente. Je verkoopt dus de valuta met de lage rente (over dat bedrag betaal je rente) en je koopt de valuta met de hoge rente (over dat bedrag ontvang je rente). Het interessante aan deze strategie is dat er iedere dag rente wordt betaald over de posities die je aan het einde van de dag nog open hebt staan. Het verschil tussen de hoge en de lage rente is de “positive carry”.

Doordat Mr Carry rente ontvangt als posities openstaan, neemt hij meestal ook wat langer de tijd voor zijn trades om deze met grotere winsten af te sluiten. Momenteel wordt er getraded op een neerwaartse EURNZD en opgaande GBPCHF. Doordat er per valutapaar maar 1 kant op wordt getraded, zijn er het ene moment meer trades dan het andere moment. Dat is afhankelijk van de trend op dat moment. Net als de andere bots beschikt Mr Carry ook over een zogenaamde trailing stoploss. Als de koers door blijft gaan in de goede richting, dan wordt hiervan geprofiteerd. Om Mr Carry te beschermen, is er een accountprotectie ingesteld. De accountprotectie staat op 75% en zorgt ervoor dat alle posities automatisch worden gesloten zodra deze 25% in drawdown gaan.

Via de Myfxbook van het master account is de trade geschiedenis van Mr Carry te analyseren. Het is belangrijk dat je zelf goed onderzoek doet voordat je de bot gaat kopiëren. Je ziet in Myfxbook van Mr Carry bijvoorbeeld hoeveel procent van de trades met winst zijn gesloten en hoeveel met verlies. Af en toe verlies nemen hoort bij traden. Net als posities die (tijdelijk) in drawdown staan. Als Mr Carry op korte termijn geen herstel ziet, dan zal hij genoegen nemen met break-even of zelfs zijn verlies nemen. Wees je dus bewust van de risico’s op de valutamarkt, beleg alleen met geld dat je kunt missen en win naar eigen inzicht en behoefte onafhankelijk (beleggings)advies in.

Op zondag 25 juli 2021 om 23u start de pre-launch van Mr Carry. Voor deze pre-launch heeft AIPOLLO 50 plekken beschikbaar gesteld aan haar affiliates/partners. Past Mr Carry bij jouw strategie en risicoprofiel en wil je zijn trades gaan kopiëren? Dat kan via het platform van een onafhankelijke broker. We sturen je graag meer informatie en een instructie voor de stappen die je moet doorlopen. Aanmelden kan vanaf 17 juli a.s. om 12u met een geldige botcode. Heb je al een botcode? Dan kun je dezelfde botcode gebruiken voor verschillende bots. Heb je nog geen botcode? Zorg er voor dat je er één krijgt!

Hoe wordt de lotsize bepaald?

Het Mr Carry master account wordt wekelijks op €1.000 gehouden. Op dat saldo is de start lotsize van 0.03 gebaseerd. De lotsize van jouw trades wordt door het copytrader platform van de broker default proportioneel overgenomen. Houd er wel rekening mee dat dit in stappen van ca €300 gaat. Per €300 stijgt de lotsize met 0.01. Als jij bijvoorbeeld een account van €6.000 hebt, dan wordt de lotsize op jouw account vermenigvuldigd met 6 en bedraagt dus 0.18. Groeit jouw account naar €8.000, dan past de lotsize zich vanzelf aan. Wil je dat Mr Carry maar de helft van jouw saldo gebruikt, dan zet je de setting op 0.5 en halveert de lotsize. Hierbij moet je wel de minimale lotsize grootte van 0.01 in acht nemen. Lees hierover meer op het copytrader platform van de broker.

No cure, no pay

Voor het copytraden van een bot betaal je op het platform van de broker per subscription een performancefee van 25%.
Deze fee wordt iedere zaterdag door de broker verrekend op jouw account en berekend over de netto winst. De volledige fee betaal je pas zodra in een volgende week de eventuele drawdown of verlies is terugverdiend. AIPOLLO wordt via de broker betaald. Je ontvangt geen aparte factuur van ons. Als je inschrijft via een affiliate/partner zijn er geen opstartkosten.

Een rekenvoorbeeld

Week 1
Je hebt een account van €5.000 en in de eerste week €200 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €50: 25%
van €200.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €300 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €140. Je betaalt een performancefee van €40: 25% van €160 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €120 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €140 naar €40. Je betaalt een performancefee van €55: 25% van €220 (€120+€140-€40).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.