Mr Cross

Mr Cross is gespecialiseerd in de zogenaamde cross currencies. Crosses zijn valuta paren waar geen van beide valuta de US dollar is. Wel bevat een paar ten minste één van ‘s werelds andere belangrijke valuta. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld de Japanse yen, Britse pond, Canadese dollar of de Euro op zijn minst één, zo niet allebei de valuta’s zijn die in het paar zijn inbegrepen. Voordeel van de crosses is dat ze veel minder beïnvloed worden door de stroom aan nieuws over de Amerikaanse economie en de dollar. Hierdoor zijn verschillende cross paren veel minder volatiel dan de paren met USD. Ook bieden de crosses betere mogelijkheden om te profiteren van de kracht of zwakte van specifieke valuta.

Let op: in verband met de oorlog op het Europese continent, is het risicoprofiel van Mr Cross verhoogt naar medium-high. Mr Cross gebruikt in zijn basis strategie de Euro als valuta.

MEDIUM-HIGH RISK

Cross pairs
Max risk/trade 1%-2%
Average marge/trade 0,5%-2%
Minimum accountsize €1.000
Performancefee 25%
Improved Mr ECC

Master account Mr Cross sinds 10 januari 2022

widget

NB Mr Cross is een doorontwikkeling op Mr ECC2.0. Deelnemers zijn automatisch omgezet.

Mr Cross’ strategy

Mr Cross gebruikt een tweetal strategieën die in combinatie met elkaar worden toegepast. De basis is een (inter)daytrading strategie. Aanvullend gaat de bot op zoek naar scalping opportunity’s. Overdag op basis van supply-demand-price-action en in de avond reverse-to-mean. Er wordt geen risicovolle martingale strategie gebruikt. Een intelligent nieuwsfilter zorgt ervoor dat er rondom de publicatie van high-impact nieuws wel óf juist geen posities worden geopend. Aanvullend analyseert AIPOLLO voorafgaand aan iedere week de economische en politieke situatie. Die analyse bepaalt mede óf en op welke dagen een valutapaar actief is.

(Inter)daytrading strategie
De basis (inter)daytrading strategie werkt met maximaal 2 crossparen (EURCAD en EURGBP). Deze strategie gebruikt een 12-tal indicatoren die de trend, draaipunten en volatiliteit weergeven. Met behulp van hyperparameter optimalisatie zijn patronen van én tussen de indicatoren geanalyseerd. Via machine learning is Mr Cross getraind om vanuit de patronen het optimale instapmoment te bepalen.
De scherpe instapmomenten leiden historisch tot een hoge winstfactor (gemiddeld 85% winnende trades) en hebben een gemiddelde target tussen 0,5% tot 2% per trade. Per trade wordt maximaal 1% tot 2% van het accountsaldo geriskeerd. Eventuele verliesposities leiden hierdoor tot een beperkte vermindering van het accountsaldo. Mr Cross opent met deze strategie maximaal 2 posities per valutapaar. Afhankelijk van de koersverwachting, kan de extra positie in dezelfde óf in de tegengestelde richting worden geopend. Ook kan een trade voortijdig gesloten worden zodra er een afwijkend patroon gesignaleerd wordt. De gerealiseerde winst wordt dan veilig gesteld door het verschuiven van de stoploss. Het streven is om de trades dezelfde dag te sluiten. Incidenteel kan dat langer duren. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat er in het weekend trades openstaan, worden er op vrijdag geen nieuwe trades geopend.

Scalping strategie
De scalping strategie vult de (inter)daytrading strategie aan indien de marktomstandigheden gunstig zijn. Overdag analyseert Mr Cross de supply-demand zones van o.a. GBPJPY en gebruikt een strakke stoploss van maximaal 0,5% per trade. Een trade wordt zoveel mogelijk in 3 kleinere deelposities gesplitst, de stoploss wordt zodra het kan verplaatst naar break-even en de deelposities worden gefaseerd gesloten voor optimale risk reward. Trades staan meestal kort open waardoor er ook op vrijdag met deze strategie getraded wordt.
In de late avond worden er op maximaal 2 crossparen posities geopend (o.a. AUDCAD en CHFJPY). De instapmomenten bepaalt Mr Cross op basis van het ‘reverse-to-mean’ principe. Voorafgaand aan de overgang naar de nieuwe handelsdag, gaan bepaalde valutaparen in bepaalde situaties, terug naar de gemiddelde koers. Dit gebeurt in zeer korte tijd waardoor deze posities altijd dezelfde avond/nacht worden gesloten. Mr Cross opent met deze strategie maximaal 1 positie gelijktijdig per valutapaar. Wel kunnen er per avond meerdere trades per paar worden gedaan. Over het algemeen leveren deze scalping trades in korte tijd kleine winsten op. Als de koers niet snel of ver genoeg teruggaat naar het gemiddelde, worden posities met een klein verlies gesloten. In het uiterste geval is dit maximaal 1,5%.

Resultaten 2022 en  en toekomstige prognose
De live resultaten van Mr Cross worden onafhankelijk gevalideerd door Myfxbook en te raadplegen op de Myfxbook van Mr Cross.

Bron: Myfxbook Mr Guts live resultaten. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

De prognose van het jaarrendement op het master account van Mr Cross is in een gunstig scenario ca +230%, in een gematigd scenario ca +85% en in een ongunstig scenario ca -35%. In het worstcase scenario kan het rendement teruglopen tot ca -70%. Het worstcase scenario gaat uit van extreme marktomstandigheden waarbij de bot net zo lang doorgaat totdat de kleinste lotsize van 0.01 per €333 niet meer mogelijk is. De scenario’s zijn een schatting van de toekomstige prestatie op basis van (backtest)gegevens uit het verleden en geven geen exacte indicatie. Het daadwerkelijke rendement hangt onder meer af van hoe de markt presteert, het moment waarop de bot wordt gekoppeld, hoeveel winst je afroomt en hoe lang je jouw trading account gekoppeld houdt. Het werkelijke rendement op jouw trading account kan hoger of lager zijn. De volledige testrapporten van Mr Cross zijn hier te raadplegen.

Past Mr Cross bij jouw risicotolerantie en wil je de trades gaan kopiëren? Dat kan via het platform van een onafhankelijke broker. We sturen je graag meer informatie en een instructie voor de stappen die je moet doorlopen. Vraag deze aan via onderstaande button. Dat kan met een botcode. Heb je nog geen botcode? Zorg er voor dat je er één krijgt! Heb je al een botcode? Dan kun je dezelfde botcode gebruiken voor verschillende bots.

NB bestaande deelnemers zijn automatisch omgezet van Mr ECC(2.0) naar Mr Cross. Zij hoeven hier niets voor te doen.

Hoe wordt de lotsize bepaald?

Het Mr Cross master account wordt wekelijks op €1.000 gehouden. Op dat saldo is de lotsize van een trade gebaseerd, bijvoorbeeld 0.03. De lotsize van jouw trades wordt door het copytrading platform van de broker default proportioneel overgenomen. Bij een lotsize van 0.03 stijgt deze met 0.01 per €333. Als jij bijvoorbeeld een account van €6.000 hebt, dan wordt de lotsize op jouw account vermenigvuldigd met 6 en bedraagt dus 0.18. Groeit jouw account naar €8.000, dan past de lotsize zich vanzelf aan. Wil je dat Mr Cross maar de helft van jouw saldo gebruikt, dan zet je de copysetting op 0.5 en halveert de lotsize. Hierbij moet je wel de minimale lotsize grootte van 0.01 in acht nemen. Lees hierover meer op het copytrading platform van de broker.

No cure, no pay

Voor het copytraden van Mr Cross betaal je enkel een performancefee van 25%. Deze fee wordt iedere zaterdag over de netto winst berekend. Mocht er een verlies zijn, dan hoef je pas weer te betalen als jouw winstsaldo boven het hoogste punt is gekomen (high-watermark-principe). De verschuldigde fee wordt automatisch en wekelijks van jouw account rechtstreeks op de rekening van AIPOLLO gestort. Indien je via een partner bent aangemeld, gaat een deel van de fee (20%) rechtstreeks van jouw rekening naar deze partner. Daar betaal jij niet extra voor, AIPOLLO ontvangt 20% minder van jouw fee.

Een rekenvoorbeeld

Week 1
Je hebt een account van €5.000 en in de eerste week €200 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €50: 25%
van €200.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €300 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €140. Je betaalt een performancefee van €40: 25% van €160 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €120 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €140 naar €40. Je betaalt een performancefee van €55: 25% van €220 (€120+€140-€40).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.