Mr ECC2.0

Mr ECC2.0 is een trendscalper die continue speurt naar winstgevende trades op de valutaparen EUR-CAD-CHF. Scalpen op de trend zorgt voor scherpe posities en over het algemeen beperkte drawdown. Als de koers toch even de verkeerde kant op gaat, dan gebruikt Mr ECC2.0 zijn intelligente algoritme om er weer uit te komen. Op de andere valutaparen handelt hij ondertussen gewoon door. Om risico’s te beperken en het account te beschermen, beschikt het masteraccount Mr ECC2.0 over een accountprotectie van 85%.

The making of Mr ECC2.0

Mr ECC draait vanaf eind november 2020 als 1.0-versie en is in januari 2021 tijdens de pre-launch van AIPOLLO beschikbaar gekomen om te copytraden. Na 3 maanden traden stond er eind februari een winst van 35% op de teller. Totdat de omstandigheden op de valutamarkt veranderden. Er werd op de valutamarkt plotseling veel emotioneler dan voorheen gereageerd op Covid vaccinatiebeleid, lock-downs, stimuleringsprogramma’s, rentebesluiten en dergelijke. Valutakoersen ontwikkelden zich tegengesteld aan technische indicatoren. Doordat Mr ECC juist gebruikt maakt van deze technische indicatoren en geen emotie kent, kwamen posities in een flinke drawdown terecht en werden ze deels met verlies gesloten (ca 40-50%). Uit voorzorg heeft AIPOLLO in die periode Mr ECC even langs de zijlijn gezet en geen nieuwe trades geopend. In de tussentijd is de bot doorontwikkeld en is vanaf 1 mei 2021 Mr ECC2.0 aan het masteraccount gekoppeld.

Mr ECC
Updated 29 juli 2021 19:00u

Master account Mr ECC2.0
sinds 1 mei 2021: +16,53%

EUR-CAD-CHF
Trendscalping strategy
Performancefee 25%
Buy and sell trades
Account protection 85%
Highest drawdown 13,12%
Average trade length 24h
Minimum accountsize €1.000

MEDIUM RISK

Master account Mr ECC1.0
sinds 22-11-2020: -21,40%

De settings van Mr ECC2.0 zijn gebaseerd op een winstresultaat tegen een acceptabel drawdown percentage. Het entry algoritme is verbeterd met trendanalyse waardoor posities scherper zijn en wordt er slechts met 2 paren gelijktijdig gehandeld. Ook is het exit algoritme uitgebreid met een zogenaamde trailing stoploss. Als de koers door blijft gaan in de goede richting, dan wordt hiervan geprofiteerd. De bot presteert het best als de drawdown tussen de 5% en 15% ligt. Dat komt mede doordat het drawdown recovery algoritme minder agressief is ingesteld. Extra posities worden niet meer in lotsize verhoogd. Op basis van 2 jaar backtesten is een optimale setting gevonden waarbij de bot merendeels binnen deze bandbreedte bleef.

Mr ECC2.0 is weerbaarder gemaakt tegen afwijkende gebeurtenissen op de valutamarkt. Het is de realiteit dat er iets onverwachts kan gebeuren. De accountprotectie van 85% zorgt ervoor dat alle posities automatisch worden gesloten zodra deze 15% in drawdown gaan en het traden voor die week wordt gestopt. Dit is een percentage dat historisch gezien niet vaak wordt bereikt en tevens goed terug te verdienen valt.

Mr ECC2.0 is nog steeds geen superheld. Er zijn dus niet alleen winstgevende posities. Via de Myfxbook van het master account is de trade geschiedenis van Mr ECC te analyseren. Het is belangrijk dat je zelf goed onderzoek doet voordat je de bot gaat kopiëren. Je ziet in Myfxbook van Mr ECC bijvoorbeeld hoeveel procent van de trades met winst zijn gesloten en hoeveel met verlies. Af en toe verlies nemen hoort bij traden. Net als posities die (tijdelijk) in drawdown staan. Als Mr ECC op korte termijn geen herstel ziet, dan zal hij genoegen nemen met break-even of zelfs zijn verlies nemen. Wees je dus bewust van de risico’s op de valutamarkt, beleg alleen met geld dat je kunt missen en win naar eigen inzicht en behoefte onafhankelijk (beleggings)advies in.

Past Mr ECC2.0 bij jouw risicotolerantie? Wil je de trades van Mr ECC2.0 gaan kopiëren? Dat kan via het platform van een onafhankelijke broker. We sturen je graag meer informatie en een instructie voor de stappen die je moet doorlopen. Vraag deze aan via onderstaande button. Dat kan met een botcode. Heb je al een botcode? Dan kun je dezelfde botcode gebruiken voor verschillende bots. Heb je nog geen botcode? Zorg er voor dat je er één krijgt!

Hoe wordt de lotsize bepaald?

Het Mr ECC master account wordt wekelijks op €1.000 gehouden. Op dat saldo is de start lotsize van 0.03 gebaseerd. De lotsize van jouw trades wordt door het copytrader platform van de broker default proportioneel overgenomen. Houd er wel rekening mee dat dit in stappen van ca €300 gaat. Per €300 stijgt de lotsize met 0.01. Als jij bijvoorbeeld een account van €6.000 hebt, dan wordt de lotsize op jouw account vermenigvuldigd met 6 en bedraagt dus 0.18. Groeit jouw account naar €8.000, dan past de lotsize zich vanzelf aan. Wil je dat Mr ECC maar de helft van jouw saldo gebruikt, dan zet je de setting op 0.5 en halveert de lotsize. Hierbij moet je wel de minimale lotsize grootte van 0.01 in acht nemen. Lees hierover meer op het copytrader platform van de broker.

No cure, no pay

Voor het copytraden van een bot betaal je op het platform van de broker per subscription een performancefee van 25%.
Deze fee wordt iedere zaterdag door de broker verrekend op jouw account en berekend over de netto winst. De volledige fee betaal je pas zodra in een volgende week de eventuele drawdown of verlies is terugverdiend. AIPOLLO wordt via de broker betaald. Je ontvangt geen aparte factuur van ons. Als je inschrijft via een affiliate/partner zijn er geen opstartkosten.

Een rekenvoorbeeld

Week 1
Je hebt een account van €5.000 en in de eerste week €200 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €50: 25%
van €200.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €300 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €140. Je betaalt een performancefee van €40: 25% van €160 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €120 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €140 naar €40. Je betaalt een performancefee van €55: 25% van €220 (€120+€140-€40).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.