Mr Gold

Mr Gold is, zoals zijn naam al doet vermoeden, gespecialiseerd in het traden op goud. Goud is de grootste markt van alle edelmetalen. Dit heeft te maken met zijn uitzonderlijke waardevastheid en tal van industriële toepassingen. Het wordt vaak gezien als een veilige haven voor investeringen en wordt veel gevraagd in tijden van economische onzekerheid. Voordeel van deze strategie is diversificatie ten opzichte van de valutabots en is interessant vanwege de hoge volatiliteit en krachtige trends.

HIGH RISK

Gold pair
Max risk/trade 4%-5%
Average marge/trade ~1,5%
Minimum accountsize €1.000
Performancefee 25%
Improved version

Master account Mr Gold sinds 17 oktober 2021

widget

NB vanaf 10 januari 2022 is de verbeterde versie van Mr Gold actief. Gekoppelde deelnemers zijn automatisch omgezet.

Mr Gold’s strategy

Mr Gold gebruikt algoritmes die speciaal ontwikkeld zijn voor het valutapaar XAU-USD. De koersbewegingen en dynamiek van dit paar zijn wezenlijk anders dan die van fiat valutaparen. De volatiliteit is hoog. Het ene moment zal er actiever getraded worden dan het andere moment. Dat is afhankelijk van de opportunities en de verwachte impact van nieuwsmomenten. Mr Gold gebruikt een tweetal strategieën die in combinatie met elkaar worden toegepast. De basis is een (inter)daytrading strategie. Aanvullend gaat de bot op zoek naar scalping opportunity’s op basis van supply-demand-price-action. Er wordt geen risicovolle martingale strategie gebruikt.  Een intelligent nieuwsfilter zorgt ervoor dat er rondom de publicatie van high-impact nieuws wel óf juist geen posities worden geopend. Aanvullend analyseert AIPOLLO voorafgaand aan iedere week de economische en politieke situatie. Die analyse bepaalt mede óf en op welke dagen een valutapaar actief is.

(Inter)daytrading strategie
De bot gebruikt als basis een (inter)daytrading strategie. Deze strategie gebruikt een 12-tal indicatoren die de trend, draaipunten en volatiliteit weergeven. Met behulp van hyperparameter optimalisatie zijn patronen van én tussen de indicatoren geanalyseerd. Via machine learning is Mr Gold getraind om vanuit de patronen het optimale instapmoment te bepalen.
De scherpe instapmomenten leiden historisch tot een hoge winstfactor (gemiddeld 94% winnende trades) en hebben een gemiddelde target van 1,5% per trade. Per trade wordt maximaal 4% tot 5% van het accountsaldo geriskeerd. Eventuele verliesposities leiden hierdoor tot een beperkte vermindering van het accountsaldo. Mr Gold opent met deze strategie maximaal 2 posities. Afhankelijk van de koersverwachting, kan de extra positie in dezelfde óf in de tegengestelde richting worden geopend. Ook kan een trade voortijdig gesloten worden zodra er een afwijkend patroon gesignaleerd wordt. De gerealiseerde winst wordt dan veilig gesteld door het verschuiven van de stoploss. Het streven is om de trades dezelfde dag te sluiten. Incidenteel kan dat langer duren. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat er in het weekend trades openstaan, worden er op vrijdag geen nieuwe trades geopend.

Scalping strategie
De scalping strategie vult de (inter)daytrading strategie aan indien de marktomstandigheden gunstig zijn. Overdag analyseert Mr Gold de supply-demand zones van XAUUSD en gebruikt een strakke stoploss van maximaal 1% per trade. Een trade wordt zoveel mogelijk in 3 kleinere deelposities gesplitst, de stoploss wordt zodra het kan verplaatst naar break-even en de deelposities worden gefaseerd gesloten voor optimale risk reward. Trades staan meestal kort open waardoor er ook op vrijdag met deze strategie getraded wordt.

Resultaten 2022 en toekomstige prognose
De live resultaten van Mr Guts worden onafhankelijk gevalideerd door Myfxbook en te raadplegen op de Myfxbook van Mr Gold.

Bron: Myfxbook Mr Gold live resultaten. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

De prognose van het jaarrendement op het master account van Mr Gold is in een gunstig scenario ca +290%, in een gematigd scenario ca +125% en in een ongunstig scenario ca -35%. In het worstcase scenario kan het rendement teruglopen tot ca -75%. Het worstcase scenario gaat uit van extreme marktomstandigheden waarbij de bot net zo lang doorgaat totdat de kleinste lotsize van 0.01 per €250 niet meer mogelijk is. De scenario’s zijn een schatting van de toekomstige prestatie op basis van (backtest)gegevens uit het verleden en geven geen exacte indicatie. Het daadwerkelijke rendement hangt onder meer af van hoe de markt presteert, het moment waarop de bot wordt gekoppeld, hoeveel winst je afroomt en hoe lang je jouw trading account gekoppeld houdt. Het werkelijke rendement op jouw trading account kan hoger of lager zijn. De volledige testrapporten van Mr Gold zijn hier te raadplegen. 

Past deze goudzoeker bij jouw risicotolerantie? Wil je de trades van Mr Gold gaan kopiëren? Dat kan via het platform van een onafhankelijke broker. We sturen je graag meer informatie en een instructie voor de stappen die je moet doorlopen. Vraag deze aan via onderstaande button. Dat kan met een botcode. Heb je nog geen botcode? Zorg er voor dat je er één krijgt! Heb je al een botcode? Dan kun je dezelfde botcode gebruiken voor verschillende bots. 

NB de verbeterde versie van Mr Gold is automatisch actief bij deelnemers die al gebruik maken van Mr Gold. Zij hoeven hier niets voor te doen.

Hoe wordt de lotsize bepaald?

Het Mr Gold master account wordt wekelijks op €1.000 gehouden. Op dat saldo is de lotsize van een trade gebaseerd, bijvoorbeeld 0.04. De lotsize van jouw trades wordt door het copytrading platform van de broker default proportioneel overgenomen. Bij een lotsize van 0.03 stijgt deze met 0.01 per €250. Als jij bijvoorbeeld een account van €6.000 hebt, dan wordt de lotsize op jouw account vermenigvuldigd met 6 en bedraagt dus 0.24. Groeit jouw account naar €8.000, dan past de lotsize zich vanzelf aan. Wil je dat Mr Gold maar de helft van jouw saldo gebruikt, dan zet je de copysetting op 0.5 en halveert de lotsize. Hierbij moet je wel de minimale lotsize grootte van 0.01 in acht nemen. Lees hierover meer op het copytrading platform van de broker.

No cure, no pay

Voor het copytraden van Mr Gold betaal je enkel een performancefee van 25%. Deze fee wordt iedere zaterdag over de netto winst berekend. Mocht er een verlies zijn, dan hoef je pas weer te betalen als jouw winstsaldo boven het hoogste punt is gekomen (high-watermark-principe). De verschuldigde fee wordt automatisch en wekelijks van jouw account rechtstreeks op de rekening van AIPOLLO gestort. Indien je via een partner bent aangemeld, gaat een deel van de fee (20%) rechtstreeks van jouw rekening naar deze partner. Daar betaal jij niet extra voor, AIPOLLO ontvangt 20% minder van jouw fee.

Een rekenvoorbeeld

Week 1
Je hebt een account van €5.000 en in de eerste week €200 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €50: 25%
van €200.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €300 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €140. Je betaalt een performancefee van €40: 25% van €160 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €120 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €140 naar €40. Je betaalt een performancefee van €55: 25% van €220 (€120+€140-€40).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.