Use more or switch between bots

Veel deelnemers gebruiken meerdere AIPOLLO bots of willen dat gaan doen. Het is verstandig om periodiek de inleg over de bots te bekijken en eventueel te herbalanceren. Het is belangrijk om risico’s te spreiden. Dat juichen we ook toe. Er zijn verschillende manieren om meerdere bots te koppelen. Onderzoek goed welke manier het best past bij jouw beleggingsprofiel!
Of je een extra trading account aan moet maken en hoe je een extra bot koppelt, leggen we uit in onze instructies. Volg deze nauwkeurig zodat je met de optimale settings werkt.

About trading accounts, bot subscriptions and riskmanagement

Voordat we uitleggen hoe je meerdere bots kunt gebruiken, is het goed om te weten hoe het werkt met de trading accounts, subscriptions en riskmanagement. Na de initiële aanmelding bij de broker ben je een verificatiefase doorgegaan (controle identiteit en adres). Ook is er een account voor de Members Area én een eerste trading account aangemaakt. Vanuit de Members Area kunnen er extra trading accounts worden toegevoegd. Daarvoor hoef je niet opnieuw de verificatiefase door. Een bot koppel je aan een trading account via een subscription request. De subscription en bijbehorende voorwaarden gelden per bot. De performancefee wordt over de nettowinst per bot berekend en dus niet over de winst per trading account. Het risicomanagement van de daytrading strategie werkt met een harde stoploss op een (serie) trade(s). Mr Gold sluit bijvoorbeeld een XAUUSD trade zodra deze op het masteraccount 4% in de min gaat. De eventuele andere trades blijven gewoon open. Hiermee is het risicomanagement verfijnder dan bij de vorige versie bots. Die hadden een accountprotectie waarmee alle trades van die bot werden gesloten bij een totaal verlies van 15% tot 25%.

Trading account per bot

Veel deelnemers hebben voor iedere bot een eigen trading account. Op die manier is inzichtelijk wat de prestatie per bot is. Ook weet je per valutapaar wat het risico is als een koers onverhoopt in tegenovergestelde richting gaat. Als je bijvoorbeeld Mr Gold aan het ene account koppelt en Mr Guts aan het andere, dan weet je wat de risk per account is. Bovendien heeft een verlies van de ene bot, geen impact op het saldo van de andere bot. In dit voorbeeld met 2 accounts heb je wel minimaal €2.000 nodig. Er geldt immers een minimale inleg van €1.000 per bot.

Meerdere bots op één trading account

Steeds meer deelnemers koppelen 2 bots aan één trading account. Hierdoor wordt het risico wel verhoogd en zie je niet welke trade van welke bot komt. Besef bovendien dat het accountsaldo door 2 bots wordt gebruikt. Een verlies van de ene bot, heeft direct impact op het saldo van de andere bot. Beide bots gebruiken immers het zelfde saldo. Ook neemt het totale risico toe doordat er meer trades geopend worden. Voordeel is dat je maar één keer de minimale inleg van €1.000 nodig hebt. Onderzoek vooraf goed of deze manier past bij jouw risicotolerantie en beleggingsprofiel!

How to switch between bots?

Sinds de start van AIPOLLO zijn er extra bots bijgekomen en bestaande verbeterd. Het kan zijn dat een nieuwere bot beter aansluit bij jouw beleggingsprofiel. Het is mogelijk om van bot te switchen. Het beste moment om dat te doen, is als er geen posities op jouw trading account open staan. Als er posities open staan en je wilt toch switchen, dan moet je de openstaande trades zelf beheren of sluiten. Switchen van bot is een kwestie van de huidige bot unsubscriben en een subscription request voor de nieuwe bot doen. We hebben hiervoor een instructie gemaakt. Houd er wel rekening mee dat de berekening van de performancefee opnieuw start. Die is immers per subscription en niet per trading account.