How it works

Geloof je net als AIPOLLO dat bots beter traden dan mensen? Wil je extra inkomsten genereren vanuit beleggingen? Heb je minimaal duizend euro beschikbaar die je niet direct nodig hebt en bereid bent te riskeren? Realiseer je je dat beleggen om geduld vraagt en ‘get rich quick’ niet bestaat? Dan is traden via bots met geautomatiseerde beleggingsaanbevelingen wellicht iets voor jou.

How you can copy

Je kunt onze bots copytraden via het platform van een onafhankelijke broker. Als belegger bepaal je of je orders van een bot 1-op-1 volgt of zelf ingrijpt. Je kunt op elke moment een bot starten, stoppen of pauzeren. Ook kun je orders zelf sluiten of aanvullende orders openen. In verwachte onrustige tijden helpt AIPOLLO een handje door de bots of een valutapaar uit te zetten. Zoals eerder rond de Brexit, verkiezingen in de VS en jaarwisseling. Om het copytraden op het platform van de broker te starten, heeft AIPOLLO een instructie beschikbaar. Die ontvang je na aanmelding met een botcode. Deze code verkrijg je via AIPOLLO of een partner. Voordat je een code krijgt, vinden we het belangrijk dat je goed begrijpt hoe het werkt en welke risico’s er aan deze manier van beleggen zitten. Win naar eigen inzicht en behoefte onafhankelijk (beleggings)advies in. Heb je een botcode verkregen? Dan krijg je uitleg over de stappen om het copytraden te starten. Dat hebben we zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Kom je er niet uit? Dan helpen we jou graag!

Hoe begin je?

  • Stap 1 – Verkrijg een botcode en kies een bot
  • Stap 2 – Meld je aan bij AIPOLLO en ontvang een instructie
  • Stap 3 – Open een account op het copytrader platform
  • Stap 4 – Stort het investeringsbedrag op jouw trading account
  • Stap 5 – Abonneer je op de orders van de bot

Hoe gaat het daarna verder?

  • ▪ Lotsize wordt afgestemd op jouw balance
  • ▪ Trades worden automatisch geopend en gesloten
  • ▪ Volg de trades live via de MT4 app op je telefoon
  • ▪ Volg de bot 1-op-1 of grijp zelf in
  • ▪ Je kunt op elk moment de bot pauzeren of stoppen

Bijstorten en opnemen

Je kunt op elk moment winst opnemen of inleg bijstorten. Bij volgende trades wordt de lotsize bepaald aan de hand van jouw nieuwe balance.

Wat doe je zelf?

Laat je de bot zijn werk doen of grijp je in? Je kunt instellen welk deel van jouw saldo door de bot wordt gebruikt. Of orders sluiten. Bepaal zelf jouw beleid!

Meerdere bots?

Je kunt 1 bot per trading account activeren. Open een extra trading account onder jouw persoonlijke brokeraccount als je meerdere bots wilt gebruiken.

No cure, no pay

Voor het copytraden van een bot betaal je op het platform van de broker per subscription een performancefee van 25%.
Deze fee wordt iedere zaterdag door de broker verrekend op jouw account en berekend over de netto winst. De volledige fee betaal je pas zodra in een volgende week de eventuele drawdown of verlies is terugverdiend. AIPOLLO wordt via de broker betaald. Je ontvangt geen aparte factuur van ons. Als je inschrijft via een affiliate/partner zijn er geen opstartkosten.

Een rekenvoorbeeld

Week 1
Je hebt een account van €5.000 en in de eerste week €200 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €50: 25%
van €200.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €300 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €140. Je betaalt een performancefee van €40: 25% van €160 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €120 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €140 naar €40. Je betaalt een performancefee van €55: 25% van €220 (€120+€140-€40).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.