How it works

Geloof je net als AIPOLLO dat bots beter traden dan mensen? Wil je extra inkomsten genereren vanuit beleggingen? Heb je minimaal duizend euro beschikbaar die je niet direct nodig hebt en bereid bent te riskeren? Realiseer je je dat beleggen om geduld vraagt en ‘get rich quick’ niet bestaat? Dan is traden via bots met geautomatiseerde beleggingsaanbevelingen wellicht iets voor jou.

How you can copy our bots

Je kunt onze bots copytraden via het platform van een onafhankelijke broker. Als belegger bepaal je of je orders van een bot 1-op-1 volgt of zelf ingrijpt. Je kunt op elke moment een bot starten, stoppen of pauzeren. Ook kun je orders zelf sluiten of aanvullende orders openen. In verwachte onrustige tijden helpt AIPOLLO een handje door de bots of een valutapaar uit te zetten. Bijvoorbeeld op dagen met high impact news maar eerder ook rond de Brexit, verkiezingen in de VS en jaarwisseling. Om het copytraden op het platform van de broker te starten, heeft AIPOLLO een instructie beschikbaar. Die ontvang je na aanmelding met een botcode. Deze code verkrijg je via AIPOLLO of een partner. Voordat je een code krijgt, vinden we het belangrijk dat je goed begrijpt hoe het werkt, welke risico’s er aan deze manier van beleggen zitten en dat je onderzocht hebt of dit aansluit bij jouw beleggingsprofiel. Win naar eigen inzicht en behoefte onafhankelijk (beleggings)advies in. Heb je een botcode verkregen? Dan krijg je uitleg over de stappen om het copytraden te starten. Dat hebben we zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Kom je er niet uit? Dan helpen we jou graag!

Hoe begin je?

  • Stap 1 – Verkrijg een botcode en kies een bot
  • Stap 2 – Meld je aan bij AIPOLLO en ontvang een instructie
  • Stap 3 – Open een account op het copytrader platform
  • Stap 4 – Stort het investeringsbedrag op jouw trading account
  • Stap 5 – Abonneer je op de orders van de bot

Hoe gaat het daarna verder?

  • ▪ Lotsize wordt afgestemd op jouw balance
  • ▪ Trades worden automatisch geopend en gesloten
  • ▪ Volg de trades live via de MT4 app op je telefoon
  • ▪ Volg de bot 1-op-1 of grijp zelf in
  • ▪ Je kunt op elk moment de bot pauzeren of stoppen

Bijstorten en opnemen

Je kunt op elk moment winst opnemen of inleg bijstorten. Bij volgende trades wordt de lotsize bepaald aan de hand van jouw nieuwe balance.

Wat doe je zelf?

Laat je de bot zijn werk doen of grijp je in? Je kunt instellen welk deel van jouw saldo door de bot wordt gebruikt. Of orders sluiten. Bepaal zelf jouw beleid!

Meerdere bots?

Je kunt 1 bot per trading account activeren. Open een extra trading account onder jouw persoonlijke brokeraccount als je meerdere bots wilt gebruiken.

No cure, no pay

Voor het copytraden van een bot betaal je enkel een performancefee. De hoogte van deze fee varieert per bot en ligt tussen de 15%-25%. De performancefee wordt iedere zaterdag over de netto winst berekend. Mocht er een verlies zijn, dan hoef je pas weer te betalen als jouw winstsaldo boven het hoogste punt is gekomen (high-watermark-principe). De verschuldigde fee wordt automatisch en wekelijks van jouw account rechtstreeks op de rekening van AIPOLLO gestort. Indien je via een partner bent aangemeld, gaat een deel van de fee (20%) rechtstreeks van jouw rekening naar deze partner. Daar betaal jij niet extra voor, AIPOLLO ontvangt 20% minder van jouw fee.

Een rekenvoorbeeld met 25% performancefee

Week 1
Je hebt een account van €5.000 en in de eerste week €200 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €50: 25%
van €200.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €300 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €140. Je betaalt een performancefee van €40: 25% van €160 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €120 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €140 naar €40. Je betaalt een performancefee van €55: 25% van €220 (€120+€140-€40).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.