Mr Guts

Mr Guts is de lefgozer onder onze bots. Het is een trendscalper die speurt naar winstgevende trades op een 5-tal valutaparen. Dat doet hij op momenten dat er geen high impact news is. Zodra Mr Guts een goede entry heeft gevonden, gaat hij er vol in met een hogere lotsize. Om risico’s te beperken en het account te beschermen, beschikt het masteraccount Mr Guts over een accountprotectie van 75%.

Updated 29 juli 2021 19:00u

Master account Mr Guts
sinds 10 mei 2021: +84,93%

GBP-EUR-JPY-CHF
Trendscalping strategy
Performancefee 25%
Buy and sell trades
Account protection 75%
Highest drawdown 18,53%
Average trade length 9h
Minimum accountsize €1.000

HIGH RISK

The making of Mr Guts

Mr Guts heeft in basis dezelfde algoritmes als Mr ECC2.0. De settings zijn wel aangepast aan zijn eigen valutaparen. Ook trade Mr Guts agressiever met een hogere lotsize (0.08 per €1.000) en plaatst sneller extra posities als de koers in tegengestelde richting gaat. Dit zorgt er meestal voor dat trades snel gesloten worden zodra de koers in de verwachte richting gaat. Incidenteel duurt het iets langer en gaat de drawdown door de hoge lotsize dieper. Mr Guts analyseert continue 5 valutaparen maar trade er slechts met 2 gelijktijdig. Het ene moment zal er actiever getrade worden dan het andere moment. Dat is afhankelijk van de opportunities en de verwachte impact van nieuwsmomenten. Deze bot probeert zo kort mogelijk in de markt te zijn. En als er gedurende de week een mooi winstpercentage is behaald, dan is hij de rest van de week extra voorzichtig. Net als de andere bots beschikt Mr Guts ook over een zogenaamde trailing stoploss. Als de koers door blijft gaan in de goede richting, dan wordt hiervan geprofiteerd.

Om Mr Guts te beschermen, is er een accountprotectie ingesteld. De accountprotectie staat op 75% en zorgt ervoor dat alle posities automatisch worden gesloten zodra deze 25% in drawdown gaan. Het is de realiteit dat er iets onverwachts kan gebeuren. Zeker als er agressiever getrade wordt. Daarom is het aan te bevelen om winst af te romen. Als de accountprotectie posities sluit, dan is de gerealiseerde winst in ieder geval veilig gesteld.

Via de Myfxbook van het master account is de trade geschiedenis van Mr Guts te analyseren. Het is belangrijk dat je zelf goed onderzoek doet voordat je de bot gaat kopiëren. Je ziet in Myfxbook van Mr Guts bijvoorbeeld hoeveel procent van de trades met winst zijn gesloten en hoeveel met verlies. Af en toe verlies nemen hoort bij traden. Net als posities die (tijdelijk) in drawdown staan. Als Mr Guts op korte termijn geen herstel ziet, dan zal hij genoegen nemen met break-even of zelfs zijn verlies nemen. Wees je dus bewust van de risico’s op de valutamarkt, beleg alleen met geld dat je kunt missen en win naar eigen inzicht en behoefte onafhankelijk (beleggings)advies in.

Past deze lefgozer bij jouw risicotolerantie? Wil je de trades van Mr Guts gaan kopiëren? Dat kan via het platform van een onafhankelijke broker. We sturen je graag meer informatie en een instructie voor de stappen die je moet doorlopen. Vraag deze aan via onderstaande button. Dat kan met een botcode. Heb je al een botcode? Dan kun je dezelfde botcode gebruiken voor verschillende bots. Heb je nog geen botcode? Zorg er voor dat je er één krijgt!

Hoe wordt de lotsize bepaald?

Het Mr Guts master account wordt wekelijks op €1.000 gehouden. Op dat saldo is de start lotsize van 0.08 gebaseerd. De lotsize van jouw trades wordt door het copytrader platform van de broker default proportioneel overgenomen. Houd er wel rekening mee dat dit in stappen van ca €125 gaat. Per €125 stijgt de lotsize met 0.01. Als jij bijvoorbeeld een account van €6.000 hebt, dan wordt de lotsize op jouw account vermenigvuldigd met 6 en bedraagt dus 0.48. Groeit jouw account naar €8.000, dan past de lotsize zich vanzelf aan. Wil je dat Mr Guts maar de helft van jouw saldo gebruikt, dan zet je de setting op 0.5 en halveert de lotsize. Hierbij moet je wel de minimale lotsize grootte van 0.01 in acht nemen. Lees hierover meer op het copytrader platform van de broker.

No cure, no pay

Voor het copytraden van een bot betaal je op het platform van de broker per subscription een performancefee van 25%.
Deze fee wordt iedere zaterdag door de broker verrekend op jouw account en berekend over de netto winst. De volledige fee betaal je pas zodra in een volgende week de eventuele drawdown of verlies is terugverdiend. AIPOLLO wordt via de broker betaald. Je ontvangt geen aparte factuur van ons. Als je inschrijft via een affiliate/partner zijn er geen opstartkosten.

Een rekenvoorbeeld

Week 1
Je hebt een account van €5.000 en in de eerste week €200 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €50: 25%
van €200.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €300 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €140. Je betaalt een performancefee van €40: 25% van €160 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €120 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €140 naar €40. Je betaalt een performancefee van €55: 25% van €220 (€120+€140-€40).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.