Mr Guts

Mr Guts is de lefgozer onder onze bots. Deze bot speurt met zijn strategie naar winstgevende trades op valutaparen met een hoge succesrate per trade. Zodra Mr Guts een goede entry heeft gevonden, gaat hij er met een hogere lotsize in. Voordeel van deze strategie is een goede risk-reward-ratio en spreiding over verschillende valutaparen. Daarentegen is deze bot niet voor ‘watjes’. Mr Guts neemt door de hogere lotsize meer risico dan de andere bots.

HIGH RISK

Leverage 1:200
Average profit/trade 0,8%-1,5%
Forecast annual return +10%-60%
Max historical drawdown 35%-40%
Minimum accountsize €1.000
Performancefee 25%

Master account Mr Guts vanaf 10 mei 2021

widget

Mr Guts’ strategy

Mr Guts gebruikt een (inter)daytrading strategie. Er wordt geen risicovolle martingale strategie gebruikt. Een intelligent nieuwsfilter zorgt ervoor dat er rondom de publicatie van high-impact nieuws wel óf juist geen posities worden geopend. Aanvullend analyseert AIPOLLO voorafgaand aan iedere week de economische en politieke situatie. Die analyse bepaalt mede óf en op welke dagen een valutapaar actief is.

Leverage master account 1:200
Het master account van Mr Guts handelt met een hefboom van 1:200. Verander je bij het koppelen van de bot niets aan de proportionele copysettings, dan wordt er met dezelfde hefboom als op het master account gehandeld. Ook al staat de leverage van jouw eigen account hoger. Wil je dat Mr Guts met hefboom 1:30 op jouw account handelt, dan kun je de copysetting op 0.15 zetten. Let er wel op dat jouw accountsaldo voor een optimale werking op zijn minst €6.667 moet zijn.
Zodra je de copysettings boven proportioneel zet (bijvoorbeeld op 1.5 of 2.0) of meerdere bots aan één account koppelt, dan moet de leverage setting van jouw account ook hoger dan 1:200 staan. Wees je ervan bewust dat dit het risico aanzienlijk verhoogt. Verdiep je hier goed in en/of laat je professioneel adviseren. Je handelt immers voor eigen rekening en risico.

(Inter)daytrading strategie
De (inter)daytrading strategie werkt met 2 paren (EURUSD en GBPUSD). Deze strategie gebruikt een 12-tal indicatoren die de trend, draaipunten en volatiliteit weergeven. Met behulp van hyperparameter optimalisatie zijn patronen van én tussen de indicatoren geanalyseerd. Via machine learning is Mr Guts getraind om vanuit de patronen het optimale instapmoment te bepalen.
De scherpe instapmomenten hebben een gemiddelde winsttarget tussen 0,8% tot 1,5% per trade. Per trade wordt met een harde stoploss maximaal 3,5% tot 5% van het accountsaldo geriskeerd. Let op: deze percentages kunnen hoger worden als het saldo van het masteraccount onder €1.000 zakt.
Mr Guts opent met deze strategie maximaal 1 trade per valutapaar. Indien nodig wordt een trade in 2-3 kleinere deelposities gesplitst. Ook kan een trade voortijdig gesloten worden zodra er een afwijkend patroon gesignaleerd wordt. De gerealiseerde winst wordt dan veilig gesteld door het verschuiven van de stoploss. Het streven is om de trades dezelfde dag te sluiten. Incidenteel kan dat langer duren. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat er in het weekend trades openstaan, worden er op vrijdag geen nieuwe trades geopend.

Prognose master account Mr Guts
De prognose van het jaarrendement op het master account van Mr Guts is in een gunstig scenario ca +60%. In een zeer gunstig scenario kan het rendement oplopen tot ca +180%. Bij een gematigd scenario is de prognose van het jaarrendement ca 10% en in een ongunstig scenario ca -40%. In het worstcase scenario kan het rendement teruglopen tot ca -80%. Het worstcase scenario gaat uit van extreme marktomstandigheden waarbij de bot net zo lang doorgaat totdat er niet meer voldoende marge beschikbaar is. De scenario’s zijn een schatting van de toekomstige prestatie op basis van (backtest)gegevens uit het verleden en geven geen exacte indicatie. Het daadwerkelijke rendement hangt vooral af van hoe de bot in de actuele markt presteert. Daarnaast is het afhankelijk van het moment waarop de bot wordt gekoppeld, hoeveel winst je afroomt en hoe lang je jouw trading account gekoppeld houdt. Het werkelijke rendement op jouw trading account kan hoger of lager zijn. De live resultaten van Mr Guts worden onafhankelijk gevalideerd door Myfxbook en te raadplegen op de Myfxbook van Mr Guts >>.

Past deze lefgozer bij jouw risicotolerantie? Wil je de trades van Mr Guts gaan kopiëren? Dat kan via het platform van een onafhankelijke broker. We sturen je graag meer informatie en een instructie voor de stappen die je moet doorlopen. Vraag deze aan via onderstaande button. Dat kan met een botcode. Heb je nog geen botcode? Zorg er voor dat je er één krijgt! Heb je al een botcode? Dan kun je dezelfde botcode gebruiken voor verschillende bots.

Hoe wordt de lotsize bepaald?

Het Mr Guts master account is gestart op €1.000 en handelt met hefboom 1:200. Daarop is de lotsize van een trade gebaseerd, bijvoorbeeld 0.1. Bij winst wordt het master account afgeroomd tot €1.000. Bij verlies wordt er niet bijgestort maar door gehandeld met de lotsize die is gebaseerd €1.000. De lotsize van jouw trades wordt door het copytrading platform van de broker default proportioneel overgenomen. Bij een lotsize van 0.05 stijgt deze met 0.01 per €200. Als jij bijvoorbeeld een account van €6.000 hebt, dan wordt de lotsize op jouw account vermenigvuldigd met 6 en bedraagt dus 0.3. Groeit jouw account naar €8.000, dan past de lotsize zich vanzelf aan. Wil je dat Mr Guts met hefboom 1:30 op jouw account handelt, zet dan de copysetting op 0.15. Let er wel op dat jouw accountsaldo voor een optimale werking op zijn minst €6.667 moet zijn. Win naar eigen inzicht en behoefte onafhankelijk (beleggings)advies in.

No cure, no pay

Voor het copytraden van Mr Guts betaal je enkel een performancefee van 25%. Deze fee wordt iedere zaterdag over de netto winst berekend. Mocht er een verlies zijn, dan hoef je pas weer te betalen als jouw winstsaldo boven het hoogste punt is gekomen (high-watermark-principe). De verschuldigde fee wordt automatisch en wekelijks van jouw account rechtstreeks op de rekening van AIPOLLO gestort. Indien je via een partner bent aangemeld, gaat een deel van de fee (20%) rechtstreeks van jouw rekening naar deze partner. Daar betaal jij niet extra voor, AIPOLLO ontvangt 20% minder van jouw fee.

Een rekenvoorbeeld

Week 1
Je hebt een account van €5.000 en in de eerste week €200 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €50: 25%
van €200.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €300 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €140. Je betaalt een performancefee van €40: 25% van €160 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €120 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €140 naar €40. Je betaalt een performancefee van €55: 25% van €220 (€120+€140-€40).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.