Backtests and Myfxbook

Bij de ontwikkeling van de next generation bots is de basis (inter)daytrading strategie uitvoerig getest. De testen zijn uitgevoerd over de periode 2015-2021.

In verband met de grote onrust in de wereld en de impact daarvan op de financiële markten, zijn de strategieën in 2022 aangepast. De bewegingen op de valutamarkt zijn groter dan in de afgelopen jaren. Daardoor hebben trades meer ruimte nodig en zijn de resultaten afwijkend.
Ook zijn er valutaparen uit de strategie gehaald omdat die minder of geen opportunities in deze markt hebben. Omdat de huidige markt en strategieën dusdanig afwijken van de periode tijdens de testen (2015-2021), zijn de backtest rapporten gearchiveerd. Door de veranderende markt- en handelsomstandigheden, heeft AIPOLLO medio 2023 de bots teruggebracht tot de kern: Mr Guts en Mr Gold. De overige bots zijn geliquideerd.

De live resultaten van de bots worden onafhankelijk gevalideerd door Myfxbook. Myfxbook logt elke trade en geeft inzicht in belangrijke prestatie indicatoren.