Mr Premium

Mr Premium is een bot voor deelnemers met een hoger budget (+€50K). In deze bot worden de algoritmes van én 5 valutaparen uit Mr Cross, Mr Major, Mr Guts en Mr Gold gecombineerd. Per trade wordt maximaal 1% van het saldo geriskeerd. Voordeel van deze strategie en bot is een automatische spreiding over meerdere valutaparen en een performancefee van 15% i.p.v. 25%. AIPOLLO werkt al enige tijd aan deze bot en gebruikt deze om zelf met +€100K funded accounts van Proprietary Trading Firms te traden (o.a. voor FTMO en My Forex Funds).

Om Mr Premium een vliegende start te geven, is het tijdelijk mogelijk om deze bot met een accountsaldo van €25.000 te gebruiken.

MEDIUM-HIGH RISK

5-pairs
Max risk/trade 1%
Average marge/trade ~0,66%
Minimum accountsize €25.000
Performancefee 15%

Master account Mr Premium vanaf 1 februari 2022

widget

Mr Premium’s strategy

Mr Premium combineert de (inter)daytrading strategie van Mr Cross, Mr Major, Mr Guts en Mr Gold in één bot. Er wordt met 5 paren getraded: EURUSD, EURGBP, GBPUSD, USDCAD en XAUUSD. De algoritmes en instellingen zijn afgestemd op de individuele valutaparen. Ook worden de algoritmes van Mr Gold gebruikt die speciaal ontwikkeld zijn voor het valutapaar XAUUSD. De koersbewegingen en dynamiek van dit paar zijn wezenlijk anders dan die van fiat valutaparen. De volatiliteit is hoog. Aanvullend gaat de bot op zoek naar scalping opportunity’s op basis van supply-demand-price-action. Er wordt geen risicovolle martingale strategie gebruikt. Een intelligent nieuwsfilter zorgt ervoor dat er rondom de publicatie van high-impact nieuws wel óf juist geen posities worden geopend. Aanvullend analyseert AIPOLLO voorafgaand aan iedere week de economische en politieke situatie. Die analyse bepaalt mede óf en op welke dagen een valutapaar actief is.

(Inter)daytrading strategie
De bot gebruikt als basis een (inter)daytrading strategie. Deze strategie gebruikt een 12-tal indicatoren die de trend, draaipunten en volatiliteit weergeven. Met behulp van hyperparameter optimalisatie zijn patronen van én tussen de indicatoren geanalyseerd. Via machine learning is Mr Premium getraind om vanuit de patronen het optimale instapmoment te bepalen.
De scherpe instapmomenten leiden historisch tot een hoge winstfactor (gemiddeld 84% winnende trades) en hebben een gemiddelde target tussen 0,3% tot 1% per trade. Per trade wordt maximaal 1% van het accountsaldo geriskeerd. Eventuele verliesposities leiden hierdoor tot een beperkte vermindering van het accountsaldo. Mr Premium opent met deze strategie maximaal 2 posities per valutapaar. Afhankelijk van de koersverwachting, kan de extra positie in dezelfde óf in de tegengestelde richting worden geopend. Ook kan een trade voortijdig gesloten worden zodra er een afwijkend patroon gesignaleerd wordt. De gerealiseerde winst wordt dan veilig gesteld door het verschuiven van de stoploss. Het streven is om de trades dezelfde dag te sluiten. Incidenteel kan dat langer duren. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat er in het weekend trades openstaan, worden er op vrijdag geen nieuwe trades geopend.

Scalping strategie
De scalping strategie vult de (inter)daytrading strategie aan indien de marktomstandigheden gunstig zijn. Overdag analyseert Mr Premium de supply-demand zones van o.a. GBPUSD, EURUSD, GBPJPY en XAUUSD en gebruikt een strakke stoploss van maximaal 0,5% per trade. Een trade wordt zoveel mogelijk in 3 kleinere deelposities gesplitst, de stoploss wordt zodra het kan verplaatst naar break-even en de deelposities worden gefaseerd gesloten voor optimale risk reward. Trades staan meestal kort open waardoor er ook op vrijdag met deze strategie getraded wordt.

Resultaten 2022 en toekomstige prognose
De live resultaten van Mr Guts worden onafhankelijk gevalideerd door Myfxbook en te raadplegen op de Myfxbook van Mr Premium.

Bron: Myfxbook Mr Premium live resultaten. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

De prognose van het jaarrendement op het master account van Mr Premium is in een gunstig scenario ca +327%, in een gematigd scenario ca +115% en in een ongunstig scenario ca -45%. In het worstcase scenario kan het rendement teruglopen tot ca -90%. Het worstcase scenario gaat uit van extreme marktomstandigheden waarbij de bot net zo lang doorgaat totdat de kleinste lotsize niet meer mogelijk is. De scenario’s zijn een schatting van de toekomstige prestatie op basis van (backtest)gegevens uit het verleden en geven geen exacte indicatie. Het daadwerkelijke rendement hangt onder meer af van hoe de markt presteert, het moment waarop de bot wordt gekoppeld, hoeveel winst je afroomt en hoe lang je jouw trading account gekoppeld houdt. Het werkelijke rendement op jouw trading account kan hoger of lager zijn. De volledige testrapporten van Mr Premium zijn hier te raadplegen.

Om Mr Premium een vliegende start te geven, is het tijdelijk mogelijk om deze bot met een accountsaldo van €25.000 te gebruiken. Heb jij een budget van minimaal €25.000 en past deze bot bij jouw risicotolerantie? Wil je de trades van Mr Premium gaan kopiëren? Dat kan via het platform van een onafhankelijke broker. Laat jouw gegevens achter via onderstaande button en we nemen z.s.m. contact met jou op. 

Hoe wordt de lotsize bepaald?

Het Mr Premium account is gestart met €5.000, éénvijfde van het minimale accountsaldo. Op dat saldo is de lotsize van een trade gebaseerd. De lotsize van jouw trades wordt door het copytrading platform van de broker standaard proportioneel overgenomen. Als Mr Premium een trade met een lotsize van 0.16 opent en jij hebt een account van €25.000 hebt, dan wordt de lotsize op jouw account vermenigvuldigd met 5 en bedraagt dus 0.8. Groeit jouw account naar €60.000, dan past de lotsize zich vanzelf aan. Wil je dat Mr Premium maar de helft van jouw saldo gebruikt, dan zet je de copysetting op 0.5 en halveert de lotsize. Hierbij moet je wel de minimale lotsize grootte van 0.01 in acht nemen. Lees hierover meer op het copytrading platform van de broker.

No cure, no pay

Voor het copytraden van Mr Premium betaal je enkel een performancefee van 15%. Deze fee wordt iedere zaterdag over de netto winst berekend. Mocht er een verlies zijn, dan hoef je pas weer te betalen als jouw winstsaldo boven het hoogste punt is gekomen (high-watermark-principe). De verschuldigde fee wordt automatisch en wekelijks van jouw account rechtstreeks op de rekening van AIPOLLO gestort. Indien je via een partner bent aangemeld, gaat een deel van de fee (20%) rechtstreeks van jouw rekening naar deze partner. Daar betaal jij niet extra voor, AIPOLLO ontvangt 20% minder van jouw fee.

Een rekenvoorbeeld

Week 1
Je hebt een account van €50.000 en in de eerste week €2.000 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €300: 15%
van €2.000.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €3.000 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €1.400. Je betaalt een performancefee van €240: 15% van €1.600 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €1.200 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €1.400 naar €400. Je betaalt een performancefee van €330: 15% van €2.200 (€1.200+€1.400-€400).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.