Mr Premium

Mr Premium is een bot voor deelnemers met een budget van minimaal €5.000. In deze bot worden de algoritmes van Mr Sniper, Mr Guts en Mr Gold gecombineerd. Voordeel van deze strategie en bot is een automatische spreiding over meerdere valutaparen en een performancefee van 15% i.p.v. 25%. AIPOLLO werkt al enige tijd aan deze bot en gebruikt deze om zelf met +€100K funded accounts van Proprietary Trading Firms te traden (o.a. voor FTMO en My Forex Funds).

LET OP: het masteraccount van Mr Premium is medio juni 2023 gedeactiveerd. Je kunt deze bot niet meer copytraden.

MEDIUM-HIGH RISK

Leverage 1:200
Forecast annual return +50%
Average profit/trade 0,1%-1%
Max historical drawdown 25%-45%
Minimum accountsize €5.000
Performancefee 15%

Master account Mr Premium 
februari 2022 – juni 2023

Mr Premium’s strategy

Mr Premium combineert de (inter)daytrading strategie van Mr Sniper, Mr Guts en Mr Gold in één bot. Vanaf begin februari 2023 is een scalping strategie toegevoegd. Een intelligent nieuws- en volatiliteitsfilter zorgt ervoor dat er rondom de publicatie van high-impact nieuws wel óf juist geen posities worden geopend. Aanvullend analyseert AIPOLLO voorafgaand aan iedere week de economische en politieke situatie. Die analyse bepaalt mede óf en op welke dagen een valutapaar actief is.

Leverage master account 1:200
Het master account van Mr Premium handelt met een hefboom van 1:200. Verander je bij het koppelen van de bot niets aan de proportionele copysettings, dan wordt er met dezelfde hefboom als op het master account gehandeld. Ook al staat de leverage van jouw eigen account hoger. Wil je dat Mr Premium met hefboom 1:30 op jouw account handelt, dan kun je de copysetting op 0.15 zetten. Let er wel op dat jouw accountsaldo voor een optimale werking op zijn minst €17.500 moet zijn.
Zodra je de copysettings boven proportioneel zet (bijvoorbeeld op 1.5 of 2.0) of meerdere bots aan één account koppelt, dan moet de leverage setting van jouw account ook hoger dan 1:200 staan. Wees je ervan bewust dat dit het risico aanzienlijk verhoogt. Verdiep je hier goed in en/of laat je professioneel adviseren. Je handelt immers voor eigen rekening en risico.

(Inter)daytrading strategie
De(inter)daytrading strategie werkt met maximaal 3 valutaparen EURUSD, GBPUSD en XAUUSD. Deze strategie gebruikt een 12-tal indicatoren die de trend, draaipunten en volatiliteit weergeven. Met behulp van hyperparameter optimalisatie zijn patronen van én tussen de indicatoren geanalyseerd. Via machine learning is Mr Premium getraind om vanuit de patronen het optimale instapmoment te bepalen.
De scherpe instapmomenten hebben een gemiddelde target tussen 0,3% tot 1% per trade. Per trade wordt met een harde stoploss maximaal 1-2% van het accountsaldo geriskeerd. Let op: deze percentages kunnen hoger worden als het saldo van het masteraccount onder €5.000 zakt. Mr Premium opent met deze strategie maximaal 1 trade per valutapaar. Indien nodig wordt een trade in 2-3 kleinere deelposities gesplitst. Ook kan een trade voortijdig gesloten worden zodra er een afwijkend patroon gesignaleerd wordt. De gerealiseerde winst wordt dan veilig gesteld door het verschuiven van de stoploss. Het streven is om de trades dezelfde dag te sluiten. Incidenteel kan dat langer duren. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat er in het weekend trades openstaan, worden er op vrijdag geen nieuwe trades geopend.

Scalping strategie
De scalping strategie gaat op zoek naar opportunities om met kleine trades meerdere kleine winsten te pakken van circa 0,1%. Mr Premium gebruikt de scalping strategie op goud (XAUUSD) en de valutaparen AUDCAD en NZDCAD. De laatste twee valutaparen bewegen veelal in een golf rond een prijsgemiddelde. Zodra de koers een bepaalde afstand heeft tot deze gemiddelde prijs, dan wordt er een trade geopend in de richting van dat gemiddelde. Als de koers tijdelijk verder van het meerdaags prijsgemiddelde af beweegt, dan worden er extra posities geopend om het winstpunt weer dichterbij te brengen. De gemiddelde prijs beweegt immers mee met de richting van de actuele koers. Om risico te beperken wordt er altijd maar met één paar in dezelfde richting gehandeld. Een tweede (serie) trade(s) is altijd in tegengestelde richting. Dit werkt als hedge en extra winstgeneratie. De scalping strategie op goud is alleen actief op het moment dat de goudkoers in een niet al te sterke trend zit. De handelsactiviteit verschilt dus per periode. Soms wordt er dagen of weken niet gehandeld.
Omdat de koersen van de valutaparen in een golfbeweging rond het meerdaags prijsgemiddelde bewegen en op goud de volatiliteit en trend bepalend is voor de handelsactiviteit, worden er geen verliezen genomen maar de drawdown juist weggewerkt door het winstpunt dichterbij te brengen. Deze strategie heeft dus geen harde stoploss op de trades. Incidenteel kan deze strategie leiden tot trades die langer openstaan en een hogere drawdown (historisch ca -25% en in extreme situaties -45%).

Prognose master account Mr Premium
De prognose van het jaarrendement op het master account van Mr Premium is in een gunstig scenario ca +50%. In een zeer gunstig scenario kan het rendement oplopen tot ca +150%. Bij een gematigd scenario is de prognose van het jaarrendement ca 8% en in een ongunstig scenario ca -40%. In het worstcase scenario kan het rendement teruglopen tot ca -80%. Het worstcase scenario gaat uit van extreme marktomstandigheden waarbij de bot net zo lang doorgaat totdat er niet meer voldoende marge beschikbaar is. De scenario’s zijn een schatting van de toekomstige prestatie op basis van (backtest)gegevens uit het verleden en geven geen exacte indicatie. Het daadwerkelijke rendement hangt vooral af van hoe de bot in de actuele markt presteert. Daarnaast is het afhankelijk van het moment waarop de bot wordt gekoppeld, hoeveel winst je afroomt en hoe lang je jouw trading account gekoppeld houdt. Het werkelijke rendement op jouw trading account kan hoger of lager zijn.

LET OP: het masteraccount van Mr Premium is meido juni 2023 gedeactiveerd. Je kunt deze bot niet meer copytraden.