Mr Premium

Mr Premium is een bot voor deelnemers met een hoger budget (+€25K). In deze bot worden de algoritmes van én 4 valutaparen uit Mr Sniper, Mr Guts en Mr Gold gecombineerd. Per trade wordt maximaal 1%-2% van het saldo geriskeerd. Voordeel van deze strategie en bot is een automatische spreiding over meerdere valutaparen en een performancefee van 15% i.p.v. 25%. AIPOLLO werkt al enige tijd aan deze bot en gebruikt deze om zelf met +€100K funded accounts van Proprietary Trading Firms te traden (o.a. voor FTMO en My Forex Funds).

MEDIUM-HIGH RISK

Leverage 1:200
Forecast annual return ~50%
Average profit/trade 0,1%-1%
Max historical drawdown ~25%
Minimum accountsize €25.000
Performancefee 15%

Master account Mr Premium vanaf 1 februari 2022

widget

Mr Premium’s strategy

Mr Premium combineert de (inter)daytrading strategie van Mr Sniper, Mr Guts en Mr Gold in één bot. Vanaf begin februari 2023 is een scalping strategie toegevoegd. Een intelligent nieuws- en volatiliteitsfilter zorgt ervoor dat er rondom de publicatie van high-impact nieuws wel óf juist geen posities worden geopend. Aanvullend analyseert AIPOLLO voorafgaand aan iedere week de economische en politieke situatie. Die analyse bepaalt mede óf en op welke dagen een valutapaar actief is.

Leverage master account 1:200
Het master account van Mr Premium handelt met een hefboom van 1:200. Verander je bij het koppelen van de bot niets aan de proportionele copysettings, dan wordt er met dezelfde hefboom als op het master account gehandeld. Ook al staat de leverage van jouw eigen account hoger. Wil je dat Mr Premium met hefboom 1:30 op jouw account handelt, dan kun je de copysetting op 0.15 zetten. Zodra je de copysettings boven proportioneel zet (bijvoorbeeld op 1.5 of 2.0) of meerdere bots aan één account koppelt, dan moet de leverage setting van jouw account ook hoger dan 1:200 staan. Wees je ervan bewust dat dit het risico aanzienlijk verhoogt. Verdiep je hier goed in en/of laat je professioneel adviseren. Je handelt immers voor eigen rekening en risico.

(Inter)daytrading strategie
De(inter)daytrading strategie werkt met maximaal 3 valutaparen EURUSD, GBPUSD en XAUUSD. Deze strategie gebruikt een 12-tal indicatoren die de trend, draaipunten en volatiliteit weergeven. Met behulp van hyperparameter optimalisatie zijn patronen van én tussen de indicatoren geanalyseerd. Via machine learning is Mr Premium getraind om vanuit de patronen het optimale instapmoment te bepalen.
De scherpe instapmomenten hebben een gemiddelde target tussen 0,3% tot 1% per trade. Per trade wordt met een harde stoploss maximaal 1-2% van het accountsaldo geriskeerd. Let op: deze percentages kunnen hoger worden als het saldo van het masteraccount onder €5.000 zakt. Mr Premium opent met deze strategie maximaal 1 trade per valutapaar. Indien nodig wordt een trade in 2-3 kleinere deelposities gesplitst. Ook kan een trade voortijdig gesloten worden zodra er een afwijkend patroon gesignaleerd wordt. De gerealiseerde winst wordt dan veilig gesteld door het verschuiven van de stoploss. Het streven is om de trades dezelfde dag te sluiten. Incidenteel kan dat langer duren. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat er in het weekend trades openstaan, worden er op vrijdag geen nieuwe trades geopend.

Scalping strategie
De scalping strategie gaat op zoek naar opportunities om met kleine trades meerdere kleine winsten te pakken van circa 0,1%. Mr Premium gebruikt de scalping strategie op goud (XAUUSD) en de valutaparen AUDCAD en NZDCAD. De laatste twee valutaparen bewegen veelal in een golf rond een prijsgemiddelde. Zodra de koers een bepaalde afstand heeft tot deze gemiddelde prijs, dan wordt er een trade geopend in de richting van dat gemiddelde. Als de koers tijdelijk verder van het meerdaags prijsgemiddelde af beweegt, dan worden er extra posities geopend om het winstpunt weer dichterbij te brengen. De gemiddelde prijs beweegt immers mee met de richting van de actuele koers. Om risico te beperken wordt er altijd maar met één paar in dezelfde richting gehandeld. Een tweede (serie) trade(s) is altijd in tegengestelde richting. Dit werkt als hedge en extra winstgeneratie. De scalping strategie op goud is alleen actief op het moment dat de goudkoers in een niet al te sterke trend zit. De handelsactiviteit verschilt dus per periode. Soms wordt er dagen of weken niet gehandeld.
Omdat de koersen van de valutaparen in een golfbeweging rond het meerdaags prijsgemiddelde bewegen en op goud de volatiliteit en trend bepalend is voor de handelsactiviteit, worden er geen verliezen genomen maar de drawdown juist weggewerkt door het winstpunt dichterbij te brengen. Deze strategie heeft dus geen harde stoploss op de trades. Incidenteel kan deze strategie leiden tot trades die langer openstaan en een hogere drawdown (ca -25%).

Prognose master account Mr Premium
De prognose van het jaarrendement op het master account van Mr Premium is in een gunstig scenario ca +50%. In een zeer gunstig scenario kan het rendement oplopen tot ca +150%. Bij een gematigd scenario is de prognose van het jaarrendement ca 8% en in een ongunstig scenario ca -40%. In het worstcase scenario kan het rendement teruglopen tot ca -80%. Het worstcase scenario gaat uit van extreme marktomstandigheden waarbij de bot net zo lang doorgaat totdat er niet meer voldoende marge beschikbaar is. De scenario’s zijn een schatting van de toekomstige prestatie op basis van (backtest)gegevens uit het verleden en geven geen exacte indicatie. Het daadwerkelijke rendement hangt vooral af van hoe de bot in de actuele markt presteert. Daarnaast is het afhankelijk van het moment waarop de bot wordt gekoppeld, hoeveel winst je afroomt en hoe lang je jouw trading account gekoppeld houdt. Het werkelijke rendement op jouw trading account kan hoger of lager zijn. De live resultaten van Mr Premium worden onafhankelijk gevalideerd door Myfxbook en te raadplegen op de Myfxbook van Mr Premium.

Heb jij een budget van minimaal €25.000 en past deze bot bij jouw risicotolerantie? Wil je de trades van Mr Premium gaan kopiëren? Dat kan via het platform van een onafhankelijke broker. Laat jouw gegevens achter via onderstaande button en we nemen z.s.m. contact met jou op. 

Hoe wordt de lotsize bepaald?

Het Mr Premium master account is gestart op €5.000 (éénvijfde van het minimale accountsaldo) en handelt met hefboom 1:200. Daarop is de lotsize van een trade gebaseerd, bijvoorbeeld 0.16. Bij winst wordt het master account afgeroomd tot €1.000. Bij verlies wordt er niet bijgestort maar door gehandeld met de lotsize die is gebaseerd €5.000. De lotsize van jouw trades wordt door het copytrading platform van de broker standaard proportioneel overgenomen. Als Mr Premium een trade met een lotsize van 0.16 opent en jij hebt een account van €25.000 hebt, dan wordt de lotsize op jouw account vermenigvuldigd met 5 en bedraagt dus 0.8. Groeit jouw account naar €60.000, dan past de lotsize zich vanzelf aan. Wil je dat Mr Premium met hefboom 1:30 op jouw account handelt, zet dan de copysetting op 0.15. Hierbij moet je wel de minimale lotsize grootte van 0.01 in acht nemen. Lees hierover meer op het copytrading platform van de broker.

No cure, no pay

Voor het copytraden van Mr Premium betaal je enkel een performancefee van 15%. Deze fee wordt iedere zaterdag over de netto winst berekend. Mocht er een verlies zijn, dan hoef je pas weer te betalen als jouw winstsaldo boven het hoogste punt is gekomen (high-watermark-principe). De verschuldigde fee wordt automatisch en wekelijks van jouw account rechtstreeks op de rekening van AIPOLLO gestort. Indien je via een partner bent aangemeld, gaat een deel van de fee (20%) rechtstreeks van jouw rekening naar deze partner. Daar betaal jij niet extra voor, AIPOLLO ontvangt 20% minder van jouw fee.

Een rekenvoorbeeld

Week 1
Je hebt een account van €50.000 en in de eerste week €2.000 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €300: 15%
van €2.000.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €3.000 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €1.400. Je betaalt een performancefee van €240: 15% van €1.600 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €1.200 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €1.400 naar €400. Je betaalt een performancefee van €330: 15% van €2.200 (€1.200+€1.400-€400).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.