Mr Scalper

Mr Scalper is, zoals zijn naam al doet vermoeden, gespecialiseerd in de scalping strategie. Er worden meerdere kleine trades gedaan die met kleine winsten worden gesloten. Hierdoor staan de trades veelal kort open. Voordeel van deze strategie is dat er geen verliezen worden genomen maar de drawdown wordt weggewerkt. Incidenteel kan deze strategie daardoor leiden tot trades die langer openstaan en een hogere drawdown.

LET OP: het masteraccount van Mr Scalper is medio juni 2023 gedeactiveerd. Je kunt deze bot niet meer copytraden.

HIGH RISK

Leverage 1:500
Forecast annual return +50%
Average profit/trade 0,08%-0,1%
Max historical drawdown 25%-60%
Minimum accountsize €1.500
Performancefee 20%

Master account Mr Scalper
februari – juni 2023

Mr Scalper’s strategy

Mr Scalper gebruikt een scalping strategie. Deze strategie profiteert van valutaparen met een mean reverse karakter én van de volatiliteit in de goudkoers. Een intelligent nieuwsfilter zorgt ervoor dat er rondom de publicatie van high-impact nieuws wel óf juist geen posities worden geopend. Aanvullend analyseert AIPOLLO voorafgaand aan iedere week de economische en politieke situatie. Die analyse bepaalt mede óf en op welke dagen een valutapaar actief is. Incidenteel kan deze strategie leiden tot trades die langer openstaan en een hogere drawdown (historisch ca -25% en in extreme situaties -60%). Het uitgangspunt is dat er geen verliezen worden genomen maar de drawdown juist weg te werken door het winstpunt dichterbij te halen. Deze strategie heeft dus geen harde stoploss op de trades.

Leverage master account 1:500
Het master account van Mr Scalper handelt met een hefboom van 1:500. Verander je bij het koppelen van de bot niets aan de proportionele copysettings, dan wordt er met dezelfde hefboom als op het master account gehandeld. Ook al staat de leverage van jouw eigen account hoger. Wil je dat Mr Scalper met hefboom 1:30 op jouw account handelt, dan kun je de copysetting op 0.06 zetten. Let er wel op dat jouw accountsaldo voor een optimale werking op zijn minst €12.500 moet zijn.
Zodra je de copysettings boven proportioneel zet (bijvoorbeeld op 1.5 of 2.0) of meerdere bots aan één account koppelt, dan moet de leverage setting van jouw account ook hoger dan 1:500 staan. Wees je ervan bewust dat dit het risico aanzienlijk verhoogt. Verdiep je hier goed in en/of laat je professioneel adviseren. Je handelt immers voor eigen rekening en risico.

Mean reverse scalping strategie
De mean reverse scalping strategie werkt met 2 valutaparen (AUDCAD en NZDCAD). De koersen van deze valutaparen bewegen veelal in een golf rond een prijsgemiddelde. Zodra de koers een bepaalde afstand heeft tot deze gemiddelde prijs, dan wordt er een trade geopend in de richting van dat gemiddelde. Met kleine trades worden meerdere kleine winsten gepakt van 0,1% tot 0,15%. Als de koers tijdelijk verder van het prijsgemiddelde af beweegt, dan worden er extra posities geopend om het winstpunt weer dichterbij te brengen. De gemiddelde prijs beweegt immers mee met de richting van de actuele koers. De extra posities worden aangestuurd door een slim algoritme dat continue blijft kijken of het verantwoord is om posities te openen. De ene keer kan er dus meer ruimte tussen 2 trades zitten dan de andere keer.
De twee valutaparen bevatten beide de Canadese Dollar (CAD). Om risico te beperken wordt er altijd maar met één paar in dezelfde richting gehandeld. Een tweede (serie) trade(s) is altijd in tegengestelde richting. Dit werkt als hedge en extra winstgeneratie.

Volatility scalping strategie
De volatility scalping strategie richt zich op goud (XAUUSD). Dat doet deze strategie op het moment dat de goudkoers niet in een al te sterke trend zit. De activiteit van de scalping strategie verschilt dus per periode. Als er eenmaal een trade is genomen, dan probeert Mr Scalper deze zo snel mogelijk met een kleine winst te sluiten.  
Met kleine trades worden meerdere kleine winsten gepakt van 0,08% tot 0,12%. Indien nodig worden er extra posities geopend om het geheel in winst te sluiten. Ook in de volatility scalping strategie worden de extra posities aangestuurd door een slim algoritme dat continue blijft kijken of het verantwoord is om posities te openen.

Prognose master account Mr Scalper
De prognose van het jaarrendement op het master account van Mr Scalper is in een gunstig scenario ca +50%. In een zeer gunstig scenario kan het rendement oplopen tot ca +120%. Bij een gematigd scenario is de prognose van het jaarrendement ca 25% en in een ongunstig scenario ca -40%. In het worstcase scenario kan het rendement teruglopen tot ca -80%. Het worstcase scenario gaat uit van extreme marktomstandigheden waarbij de bot net zo lang doorgaat totdat er niet meer voldoende marge beschikbaar is. De scenario’s zijn een schatting van de toekomstige prestatie op basis van (backtest)gegevens uit het verleden en geven geen exacte indicatie. Het daadwerkelijke rendement hangt vooral af van hoe de bot in de actuele markt presteert. Daarnaast is het afhankelijk van het moment waarop de bot wordt gekoppeld, hoeveel winst je afroomt en hoe lang je jouw trading account gekoppeld houdt. Het werkelijke rendement op jouw trading account kan hoger of lager zijn.

LET OP: het masteraccount van Mr Scalper is meido juni 2023 gedeactiveerd. Je kunt deze bot niet meer copytraden.