Mr Scalper

Mr Scalper is, zoals zijn naam al doet vermoeden, gespecialiseerd in de scalping strategie. Er worden meerdere kleine trades gedaan die met kleine winsten worden gesloten. Hierdoor staan de trades veelal kort open. Voordeel van deze strategie is dat er geen verliezen worden genomen maar de drawdown wordt weggewerkt. Incidenteel kan deze strategie daardoor leiden tot trades die langer openstaan en een hogere drawdown.

HIGH RISK

Leverage 1:500
Forecast annual return +50%
Average profit/trade 0,08%-0,1%
Max historical drawdown 25%-60%
Minimum accountsize €1.500
Performancefee 20%

Master account Mr Scalper vanaf 1 februari 2023

widget

Mr Scalper’s strategy

Mr Scalper gebruikt een scalping strategie. Deze strategie profiteert van valutaparen met een mean reverse karakter én van de volatiliteit in de goudkoers. Een intelligent nieuwsfilter zorgt ervoor dat er rondom de publicatie van high-impact nieuws wel óf juist geen posities worden geopend. Aanvullend analyseert AIPOLLO voorafgaand aan iedere week de economische en politieke situatie. Die analyse bepaalt mede óf en op welke dagen een valutapaar actief is. Incidenteel kan deze strategie leiden tot trades die langer openstaan en een hogere drawdown (historisch ca -25% en in extreme situaties -60%). Het uitgangspunt is dat er geen verliezen worden genomen maar de drawdown juist weg te werken door het winstpunt dichterbij te halen. Deze strategie heeft dus geen harde stoploss op de trades.

Leverage master account 1:500
Het master account van Mr Scalper handelt met een hefboom van 1:500. Verander je bij het koppelen van de bot niets aan de proportionele copysettings, dan wordt er met dezelfde hefboom als op het master account gehandeld. Ook al staat de leverage van jouw eigen account hoger. Wil je dat Mr Scalper met hefboom 1:30 op jouw account handelt, dan kun je de copysetting op 0.06 zetten. Let er wel op dat jouw accountsaldo voor een optimale werking op zijn minst €12.500 moet zijn.
Zodra je de copysettings boven proportioneel zet (bijvoorbeeld op 1.5 of 2.0) of meerdere bots aan één account koppelt, dan moet de leverage setting van jouw account ook hoger dan 1:500 staan. Wees je ervan bewust dat dit het risico aanzienlijk verhoogt. Verdiep je hier goed in en/of laat je professioneel adviseren. Je handelt immers voor eigen rekening en risico.

Mean reverse scalping strategie
De mean reverse scalping strategie werkt met 2 valutaparen (AUDCAD en NZDCAD). De koersen van deze valutaparen bewegen veelal in een golf rond een prijsgemiddelde. Zodra de koers een bepaalde afstand heeft tot deze gemiddelde prijs, dan wordt er een trade geopend in de richting van dat gemiddelde. Met kleine trades worden meerdere kleine winsten gepakt van 0,1% tot 0,15%. Als de koers tijdelijk verder van het prijsgemiddelde af beweegt, dan worden er extra posities geopend om het winstpunt weer dichterbij te brengen. De gemiddelde prijs beweegt immers mee met de richting van de actuele koers. De extra posities worden aangestuurd door een slim algoritme dat continue blijft kijken of het verantwoord is om posities te openen. De ene keer kan er dus meer ruimte tussen 2 trades zitten dan de andere keer.
De twee valutaparen bevatten beide de Canadese Dollar (CAD). Om risico te beperken wordt er altijd maar met één paar in dezelfde richting gehandeld. Een tweede (serie) trade(s) is altijd in tegengestelde richting. Dit werkt als hedge en extra winstgeneratie.

Volatility scalping strategie
De volatility scalping strategie richt zich op goud (XAUUSD). Dat doet deze strategie op het moment dat de goudkoers niet in een al te sterke trend zit. De activiteit van de scalping strategie verschilt dus per periode. Als er eenmaal een trade is genomen, dan probeert Mr Scalper deze zo snel mogelijk met een kleine winst te sluiten.  
Met kleine trades worden meerdere kleine winsten gepakt van 0,08% tot 0,12%. Indien nodig worden er extra posities geopend om het geheel in winst te sluiten. Ook in de volatility scalping strategie worden de extra posities aangestuurd door een slim algoritme dat continue blijft kijken of het verantwoord is om posities te openen.

Prognose master account Mr Scalper
De prognose van het jaarrendement op het master account van Mr Scalper is in een gunstig scenario ca +50%. In een zeer gunstig scenario kan het rendement oplopen tot ca +120%. Bij een gematigd scenario is de prognose van het jaarrendement ca 25% en in een ongunstig scenario ca -40%. In het worstcase scenario kan het rendement teruglopen tot ca -80%. Het worstcase scenario gaat uit van extreme marktomstandigheden waarbij de bot net zo lang doorgaat totdat er niet meer voldoende marge beschikbaar is. De scenario’s zijn een schatting van de toekomstige prestatie op basis van (backtest)gegevens uit het verleden en geven geen exacte indicatie. Het daadwerkelijke rendement hangt vooral af van hoe de bot in de actuele markt presteert. Daarnaast is het afhankelijk van het moment waarop de bot wordt gekoppeld, hoeveel winst je afroomt en hoe lang je jouw trading account gekoppeld houdt. Het werkelijke rendement op jouw trading account kan hoger of lager zijn. De live resultaten van Mr Scalper worden onafhankelijk gevalideerd door Myfxbook en te raadplegen op de Myfxbook van Mr Scalper.

Pre-launch Mr Scalper 7 mei 2023
Past deze scalper bij jouw risicotolerantie en wil je de trades van deze bot gaan kopiëren? Meld je dan als één van de eersten aan. Vanaf 7 mei 2023 kun jij ook profiteren van deze strategie. Wil jij mee doen? Meld je dan nu aan! In de eerste weken worden er in volgorde van aanmelding 10 deelnemers per botcode toegevoegd. We sturen je graag meer informatie en een instructie voor de stappen die je moet doorlopen. Vraag deze aan via onderstaande button. Dat kan met een botcode. Heb je nog geen botcode? Zorg er voor dat je er één krijgt! Heb je al een botcode? Dan kun je dezelfde botcode gebruiken voor verschillende bots. 

Hoe wordt de lotsize bepaald?

Het Mr Scalper master account is gestart op €1.500 en handelt met hefboom 1:500. Daarop is de lotsize van een trade gebaseerd, bijvoorbeeld 0.02. Bij winst wordt het master account afgeroomd tot €1.500. Bij verlies wordt er niet bijgestort maar door gehandeld met de lotsize die is gebaseerd €1.500. De lotsize van jouw trades wordt door het copytrading platform van de broker default proportioneel overgenomen. Bij een lotsize van 0.02 stijgt deze met 0.01 per €750. Als jij bijvoorbeeld een account van €6.000 hebt, dan wordt de lotsize op jouw account vermenigvuldigd met 4 en bedraagt dus 0.08. Groeit jouw account naar €8.000, dan past de lotsize zich vanzelf aan. Wil je dat Mr Scalper met hefboom 1:30 op jouw account handelt, zet dan de copysetting op 0.06. Let er wel op dat jouw accountsaldo voor een optimale werking op zijn minst €17.500 moet zijn. Hierbij moet je wel de minimale lotsize grootte van 0.01 in acht nemen. Win naar eigen inzicht en behoefte onafhankelijk (beleggings)advies in.

No cure, no pay

Voor het copytraden van Mr Scalper betaal je enkel een performancefee van 20%. Deze fee wordt iedere zaterdag over de netto winst berekend. Mocht er een verlies zijn, dan hoef je pas weer te betalen als jouw winstsaldo boven het hoogste punt is gekomen (high-watermark-principe). De verschuldigde fee wordt automatisch en wekelijks van jouw account rechtstreeks op de rekening van AIPOLLO gestort. Indien je via een partner bent aangemeld, gaat een deel van de fee (20%) rechtstreeks van jouw rekening naar deze partner. Daar betaal jij niet extra voor, AIPOLLO ontvangt 20% minder van jouw fee.

Een rekenvoorbeeld

Week 1
Je hebt een account van €5.000 en in de eerste week €200 winst met gesloten trades. Er staan geen trades open. Je betaalt een performancefee van €40: 20%
van €200.

Week 2
In de tweede week heb je een winst van €300 met gesloten trades. Er staan in het weekend nog trades open met een drawdown van €140. Je betaalt een performancefee van €32: 20% van €160 (€300-€140).

van €200.

Week 3
In de derde week heb je een winst van €120 met gesloten trades. De drawdown is teruggebracht van €140 naar €40. Je betaalt een performancefee van €44: 20% van €220 (€120+€140-€40).

Let op
Een subscription vervalt op het moment dat je het copytraden stopt. Als je later opnieuw wilt beginnen moet je opnieuw subscriben en start de berekening van de performancefee ook opnieuw.